Tuesday, 18 September 2007

Jam Factory


Spicy Blackcurrant Jam


1 litre of blackcurrants
2 large pears
1/2 dl water
6 dl sugar
1 cinnamon stick

1. Peel and chop up the pears.

2. Mix all the ingredients in a pan and allow to simmer over a low heat for 20 minutes, stirring occasionally.

3. Remove from heat. Stir well. Allow to stand for 15 minutes before spooning into warm, clean jars.



P.S. My jaw dropped when I spotted these Cath Kidston plates at a local department store (Stockmann's), stashed almost on floor level in the furthest corner of the crockery section. ( As if CK goodies weren't hard enough to get one's hands on over here anyway...) I am a happy girl!


3 comments:

  1. Todella kauniita lautasia! :)

    ReplyDelete
  2. Nuo lautaset ovat kyllä ihania. Ihmettelin kerran samaa, että miksi ihmeessä kidstonit ovat stockalla pölyttymässä jossain perimmäisessä nurkassa, eikä myyjä edes tiennyt että sellaisia on...Saattavat olla satunnaista erää, kidstoneita on hankala saada myyntiin.

    ReplyDelete
  3. Niina ja Nuttula - kiitos kommenteista. Eivätköhän ymmärrä mitä aarteita pitävät käsissään vai mikäköhän logiikka mahtaa olla taustalla? Lähdin hakemaan aikoinaan Stockalla havaitsemiani Kidstonin pilkkukuppeja, joita ei enää näkynytkään, mutta löytyikin näitä lautasihanuuksia. Minäkin olen käsittänyt, että ovat tuotemerkistään erittäin tarkkoja eikä sitä sen takia löydy joka kaupan hyllyltä.

    ReplyDelete

I ♥ hearing from you, x

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...