Wednesday, 2 December 2009

The time has come to open the first windows of the advent calendar, and Christmas has slowly begun to creep into these rooms. It seems to be sprinkling itself in dashes of purple and rose, albeit unintentionally. I'm slightly missing the opportunity of gathering conifer and moss from the garden as I used to do in the old house, so I'm planning a little forest walk next weekend. But it's magical to peek into neighbouring inneryards to admire christmas trees all lit up and beautifully decorated windows.


Nyt on päästy avaamaan kalenterista ensimmäiset luutut (kuten tyttäreni sanoo) ja adventtiaika hiipii hiljalleen huoneisiin. Meillä se näkyy näköjään häivähdyksinä violettia ja roosaa, vaikkakaan mistään erityisistä jouluvärisuunnitelmista ei voi puhua. Ikävöin hieman vanhasta kodista sitä, että pääsi pihalta noukkimaan sammalta ja havuja, mutta pitänee ottaa viikonlopun tärpiksi metsäretki, jos vaikka maassa jotain lojuisi. Taianomaista on kuitenkin kurkistella sisäpihoilla valoihin sonnustautuneita joulukuusia ja kauniisti koristeltuja ikkunoita.

31 comments:

 1. Voi mitä täydellisen ihania kuvia! Tuo tyttäresi huone on unelma!
  Keskustan joulukoristeluja ja kauniita sisäpihoja on kyllä ikävä vaikka muuten en haaveile keskusta asumisesta enää.

  ReplyDelete
 2. ohhh the light colours you choose in your new home are amazing and your daughter has such a sweet room...all the little details and the amazing white bed!!!! I love it.... wish you wonderful advent days!! see you *Marie

  ReplyDelete
 3. Such beautiful pictures, lovely home!

  ReplyDelete
 4. todella kaunis koti sinulla ja ihanat puitteet!

  ReplyDelete
 5. Hei,
  pidän kovasti kuvistasi.

  Tosi inspiroivia.

  Tyttäresi huone on valloittava <3

  ReplyDelete
 6. Voi huh huh, ovatko nämä oikeasti teiltä, vallan kaunista!! Mieletön hamekin, saako kysyä mistä tuollaisia saa?

  P.s edelleen kiinnostunut ostamaan tyttäerenne vanhoja vaatteita jos ikinä sellaista mahdollisuutta on ;)

  Linda

  ReplyDelete
 7. Ihanan tunnelmallista teillä, kauniit huoneet!
  Mä olen aina haaveillut pienen tytön huoneen sisustamisesta, mutta haaveeksi se taitaakin jäädä. Suloinen sänky tyttärelläsi!

  ReplyDelete
 8. Pretty, very pretty pictures, filled with light and beauty! Love your home and style!

  ReplyDelete
 9. Hi.
  I like your blog.

  Best regards Monica, blogg Betongkrukan

  ReplyDelete
 10. Beautiful pictures of a beautiful home.
  Thank you for the inspiration.

  Wish you a nice december night.

  :) from gunn

  ReplyDelete
 11. Kaunista, kertakaikkisen kaunista! :)

  ReplyDelete
 12. Kylläpä onkin ihana tunnelma! Onnekas tyttösi, tuollainen huone..

  ReplyDelete
 13. those rooms are just so beautiful!

  ReplyDelete
 14. Nämä kuvat ovat jotain todella kaunista ja ihanaa. Blogisi on kokonaisuudessaan NIIN kaunis.

  ReplyDelete
 15. Hanna - Kiitos:)) Tuosta huoneesta pilkahtaa kuvasta vain toinen puoli eli tytön puoli, tällä hetkellä jakavat velipojan kanssa isomman makuuhuoneen, kunnes remontin myötä saavat molemmat omansa.

  Marie - Thank you so much, the place has a lot of patina and nice proportions, although it also has lino floors and dirty walls :)

  Vanilla Press - Thank you!!

  Vankavesi - Kiitos paljon sanoistasi, puitteet on meille kohdallaan, sen verran mukavan muunneltava pohja, että saadaan tästä koti loppuiäksi jos niikseen tulee.

  Ainosofia - Kiitos tosi paljon! Tuossa pilkahtaa suht siisti nurkkaus, kovin on häilyväistä :)

  Linda - Kiitos, rupean jo punastelemaan kehuista :) Hame on Name It:in tämän syksyn mallistosta, hintakaan ei lainkaan paha. Valikoimissa oli ainakin mustaa ja tätä tummaa lilaa, joista tytär valitsi siis jälkimmäisen (äidille olisi kelvannut kumpi vaan). Tuon paljettikoristuksen länttäsin päälle itse, ei tullut siis mukana. Ja kiitos muistutuksesta, pidän oikeasti mielessä!

  Vintage living - Meillä on täällä aikamoinen säilytystilan puute ja väliaikaisratkaisuja. Hieman haastavaa muuttaa isommasta pienempään! Remontti häämöttää ja tässä vaiheessa ei ole oikein raaskinutkaan sen kummemmin satsata kirjahyllyihin, kaappeihin tai muihin, kun tuntuu, että sitten haluaa miettiä kaiken perusteellisesti huone kerrallaan. Mutta tunnelma täällä on kyllä kohdallaan ja vanhasta takaa!

  Something white - Thank you for your lovely, lovely words! It's been grey for weeks and weeks, and suddenly the sun has been out yesterday and today, which finally inspired to get the camera out :)

  Monica - I'm really glad you like it here, thank you for leaving me a nice message :)

  Gunn - Thank you for your kind words and wishes, they made me happy!

  Inka - Kiitos kultainen :)

  Merja - Onnekas tyttö joutuu jakamaan sen veljensä kanssa :) Hieman mietitytti miten siihen sopeutuisivat, kun ikäeroakin on sen verran reippaasti. Täytyy sanoa, että riitaa tulee silloin tällöin, mutta voiton puolelle menee naurun hersyminen ja yhteisten puuhien löytyminen, ihan kuin olisi heillä syvempi yhteys löytynyt kaikenlaisista ikä-, sukupuoli- ja persoonaeroista huolimatta. Hyvää taitaa siis vain tehdä ainakin näin väliaikaisesti!

  LissyLou - Thank you so much!

  Niina - Kaunis kiitos ihanista sanoistasi. Uutisesi on jäänyt mieleeni pyörimään, varsinkin, kun illalla vielä kuultiin ystäviltämme, että hekin saivat juuri asuntonsa myytyä ja monta vuotta unelmoimansa vanhan talon, oi iloa!

  ReplyDelete
 16. Minä olen pyörinyt täällä useampaan otteeseen ja aina on kommentointi jäänyt jonkun yllättävän ohjelmanumeron vuoksi. Lapset eivät anna armoa. :) Mutta siis piti sanoa, että olen sanaton. Teidän uusi koti on jotain niin ihanaa... Tuo tyttösi huone on tunnelmaltaan niin vangitseva, voisin katsella sitä ikuisuuden. Voi kun saisin oman tytön huoneeseen yhtä herkän tunnelman aikaiseksi.

  ReplyDelete
 17. Kauniita kuvia täällä! Mukavaa viikonloppua sinulle!

  ReplyDelete
 18. Teillä on kyllä kaunista!

  Koska olen paluumuutosta kaupunkiin alati haaveileva, niin olipa hyvä kuulla jotain mitä jäisi maalta kaipaamaan. Olen nimittäin miettinyt, että entäpä jos sitten itkenkin maalaiselämäni perään. Huomaan, etten ole vielä valmis lähtemään täältä.

  Kalenteri on ihana. Mutta miten siellä pysyvät nuo kääröt räpeltämättä? Meillä olisi kyllä jo saksilla leikattu reikää alapäähän ja laitettu takaisin niin ettei muka huomaisi.

  ReplyDelete
 19. Paljettikoristuksen länttäys taisi olla piste i:n päälle ;)

  Linda

  ReplyDelete
 20. Ihana tunnelma kuvissasi!!! Siis aivan ihastuttavaa!

  ReplyDelete
 21. Kaunista, harmonista, vau! Onko teidän kotia koskaan esitelty missään lehdessä?
  Iloista, rauhaisaa joulunodotusta!

  ReplyDelete
 22. Oi miten ihania kuvia tuo rautasänky on niin hyvän näköinen ja koko huone kokonaisuus!

  Kyllähän ne keskustan joulukoristelut on kauniita ja tuo sellaista joulu fiilistä!

  ReplyDelete
 23. Oi kuinka kaunista!
  Tykkään hurjasti näistä sävyistä, niin kuulasta ja herkkää.

  Olipa ihana löytää blogisi!
  Kiitos tästä Sanctuary!

  ReplyDelete
 24. Voi miten kaunista teillä! Tytön rautasänky on niin ihana.
  Onko teillä paljon kaappi tilaa?
  Me kun muutettiin tänne tässä asunnossa ei ollut yhen yhtä kaappia. Mun mielestä olis ollut kivaa jos tässä olisi vanhoja komeroita säilytetty edes jokunen.
  Meillä lojuu vieläkin ikean säilytys laatikoissa osa tavaroita ja pieneksi menneitä vaatteita,odottaa kirpputoria.

  ReplyDelete
 25. Hei!

  Kotinne on niin kaunis ja blogisi kuin pieni lepopaikka arkisen aherruksen keskellä, kiitos siitä!!
  Oletko huomannut aivan ihanaa uutta sisustusliikettä Leppävaarassa www.cafelattespirit.fi? Kävin siellä juuri ja se tuli mieleen nyt, kun taas katselin teidän kauniin kotinne kuvia.
  Hyvää joulun odotusta!
  -Anna

  ReplyDelete
 26. I discover your lovely blog since a while ago. Thank you for the beautiful links with designers, interior styling ideas and for inspiration.
  Kiitos!
  PS. It is the first time that I am writing!

  ReplyDelete
 27. Jag gillar allt som du visar. Det är alltid så härliga pasteller i bilderna.

  I always love everything you show! You have beautiful pastells in your images.

  An angel at my table

  ReplyDelete
 28. Thank you for your overwhelmingly lovely comments!!

  Kiitos kaikille yhteisesti hengästyttävän ihanista sanoistanne, olen otettu! Tässä lyhykäisesti kysymyksiin/joihinkin kommentteihin vastauksia:

  Liivia - itsekin ihmettelen sitä, että eivät käy räpteltämssä - itse olisin kyllä lapsena nuuhkinut pakettikätköt ja kalenterin luukut tarkkaan. Mistä lie perineet geeninsä, kun jaksavat odottaa jännityksessä, isältään sitten kai :) Puutaloelämästä kaipaan tuota 'materiaalien' nyhväämistä omasta pihasta ja takkaa. Muuten on omalla kohdallani kaupunkiasuminen pelkästään ilon aihe enkä ole oikeastaan ollut lainkaan haikea entisen asumismuodon jäämisestä. Ainakin kun vertaa siihen alituiseen purnaamiseen ja ikävöintiin minkä vallassa olin koko puutaloyritelmän ajan. Mutta ehdottomasti mikä sopii yhdelle ei välttämättä sovi toiselle! Takan puutteessa haaveilen löytäväni tänne joku kaunis päivä hienon vanhan kaakeliuunin, jossa voisi edes kynttilöitä poltella, jos ei muuten talon hormit anna myöten.

  Annika - Edellisessä kodissa oli muutaman tahon kanssa puhetta lehtijutusta, mutta silloin vetosin keskeneräiseen remonttiin. Lopullinen myyntipäätös ja itse kaupat tehtiin hirmuisen nopeasti, vaikkakin myyntiä pohjusteltiin pitkään, eikä koskaan sitten ehtinytkään enää minkään lehden sivuille.

  Sannu - Vanhat komerot täällä on onneksi tallella, joka huoneessa yksi tai kaksi. Lisäksi varastotilaa on ullakolla ja kellarissa. Mutta silti tuntuu, että säiltystilaa on ihan riittämättömästi! Keittiö on aika onneton 60-luvun viritys, jossa pari pikkuruista kaappia, mutta siellä on onneksi ruhtinaalliset kaksi kappaletta korkeata vanhaa kylmäkomeroa, jonne sai sullottua ruoan lisäksi suurimman osan astioista. Alkuperäistä keittiötä täällä ei siis ole säilössä ja suunnitteilla on pistää nykyinen puoliksi, niin että päädystä tulee tytön huone ja loppuosa avataan olohuoneen yhteyteen avokeittiöksi.

  Anna - Kiva kun mainitsit tuon paikan, lukaisin siitä jonkun pienen lehtijutun ja hinkuan kyllä päästä käymään!

  ReplyDelete
 29. Aivan uskomattoman kaunista teillä. Ja niin rauhallinen tunnelma.

  ReplyDelete

It makes me happy
when you leave a trace

- whether it's a single word
or you scribble all over.

x

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...